čtvrtek 30. května 2013

Figure Painter Magazine - nový časopis o figurkách

Před nedávnem se zrodil nový nezávislý časopis ze světa figurek a wargamingu Figure Painter Magazine. Webové stránky se začaly plnit bannery o tomto měsíčníku a tak jsem neodolal a koupil si první číslo v přepočtu asi za 30 Kč.
Nutno podotknout, že se jedná o elektronický časopis v pdf formátu, jenž není na některých zařízeních podporován a je třeba pdf koncovku nastavit manuálně. (jako tomu bylo i v mém případě).

Jako lákadlo na titulní straně prvního čísla Figure Painter Magazine posloužilo jedno z veleděl od K. Rudyka a velký nadpis hlásající "insight interview with Karol Rudyk". Natěšen jsem tedy tento rozhovor ihned po stáhnutí nalistoval a k mému zklamání zde bylo pouze pár otázek a odpovědí s velkým množstvím fotek. 
Další článek Unboxing, neboli "nahlédnutí do krabičky", mě nemile překvapil obsahem. Jako bych otočil list do jiného časopisu o kožních problémech. I když to nebylo předmětem článku, měl by si dávat autor na takovéto věci pozor.
Následovalo pár článků o stolních hrách, přehled nejhezčích figurek vydaných v poslední době, druhý, tentokrát podařený, Unboxing, výherci soutěže "Figurka měsíce" ze stránek na Facebooku a jako milé překvapení na konci velmi pěkný tutorial na terén k diorámě Dark Carnival od Sean Fultona.


Závěrem tedy musím říci, že Figure Painter Magazine má nemalé mouchy, nicméně jedná se teprve o první vydání a za velmi příjemnou pořizovací cenu. Věřím, že s dalším číslem bude znát zlepšení a přeji autorům FPM hodně štěstí ve všem, co pro figurkářskou komunitu dělají...


Žádné komentáře:

Okomentovat